Liefde in tijden van Corona

Een blogbericht door Isabel - Take the Leap

Ik had net iets geschreven over het corona-virus. Mijn tekst was klaar om online te gooien. Een tekst waarin ik alle noodmaatregelen nog eens op een rijtje zet, waarin ik mijn frustraties uit over de Lockdown-feestjes vrijdagavond, waarin ik mijn bezorgdheden neerpen en waarin ik tips geef over hoe we de verspreiding kunnen beperken of vertragen.

Maar dat weten we intussen al allemaal: Blijf in uw kot. Flatten the curve. #StayHome, it could save lives.

Dus ik heb alles wat ik geschreven had opnieuw gewist. Ik wil liever iets vertellen over de mooie initiatieven die nu ontstaan, over de zorg en liefde die we nu tonen voor elkaar.

Zo houdt een vriendin van mij haar jongste zoontje thuis van de crèche (samen met haar oudste zoontje die de komende weken niet naar school zal gaan). Hij mag in principe wel naar de crèche gaan, maar ze laat dit plaatsje graag aan ouders die er meer nood aan hebben.

Een andere vriendin van mij die werkt als psychologe, doet vanaf nu al haar begeleidingssessies online, ook al is 1 op 1 begeleiding nog steeds toegestaan. Ik doe dit ook trouwens. Op die manier kunnen we de verspreiding van het corona-virus mee vertragen.

Mijn buurvrouw ging gisteren langs bij onze bejaarde buren met de vraag wat ze voor hen kon meebrengen uit de winkel. Ook mijn man stelde deze vraag aan onze buren (vandaar dat ik weet dat onze buurvrouw al langs geweest was).

Op Facebook zie ik berichten van ouders die aangeven dat ze de kinderen van ouders die moeten gaan werken willen opvangen, zodat ze zeker niet naar de grootouders moeten.

Ook op Facebook zie ik hoe mensen elkaar oproepen om binnen te blijven, om afspraken met vrienden af te zeggen, om geen playdates met de kinderen in te plannen. Want enkel zo kunnen we de verspreiding van het virus vertragen. Ze geven elkaar heel wat tips en leuke ideetjes om de komende weken thuis (al dan niet met kinderen) zo aangenaam mogelijk te maken. Ik zie hoe deze mensen online bij elkaar terecht kunnen met hun bezorgdheden en vragen, hoe ze elkaar steunen.

Ik hoor dat er mensen zijn die hun geld niet terugvragen nu concerten of voorstellingen niet doorgaan, om zo cultuurcentra of andere organisaties te steunen.

Of die man in de winkel die toch nog wat wc-papier overlaat voor de rest van ons… ?

Er komt veel op ons af. We gaan moeilijke tijden tegemoet. Dus ik doe graag een oproep om lief te zijn voor elkaar. Laat het collectieve primeren boven het eigenbelang. Zorg voor elkaar, help elkaar, steun elkaar. Laat liefde datgene zijn wat ons verbind en wat ons hier door helpt. Liefde voor elkaar.
Liefde in tijden van Corona.

zorg en liefde

Download mijn gratis e-book:

In 5 stappen naar meer flow

Sinds ik werk als coach, ervaar ik bijna elke dag flow. Ik ga helemaal op in wat ik doe, net omdat ik doe wat echt bij me past. Wil ook jij graag meer flow ervaren in je leven? Download dan zeker dit gratis e-book.