Te weinig tijd

Een blogbericht door Isabel - Take the Leap

Tegenwoordig heb ik wat last. Last met de tijd. Er zijn zoveel dingen die ik wil doen. Maar ik heb precies zo weinig tijd. Al een paar weken lang heb ik het gevoel dat ik achter de feiten aanloop.

Tijd dus om alles even op een rijtje te zetten. En daarom schrijf ik deze blog. Op deze manier kan ik bewust even stilstaan bij mijn huidige tijdsbesteding.

En jij? Heb jij ook het gevoel dat je te weinig tijd hebt? Je bent heus niet alleen. In onze gejaagde maatschappij – waarin we verwacht worden een interessante (liefst fulltime!) job te hebben in combinatie met een uitgebreid, actief en sprankelend sociaal leven, een superouder te zijn die 24 uur op 24 paraat staat voor de kinderen en het huis altijd prima aan kant heeft (je weet nooit wie er plots voor je deur staat) – ben je echt niet de enige die rondloopt met een haast constant gevoel van te weinig tijd.

Mijn tijdsdagboek

Zoals gezegd wil ik even stilstaan bij mijn huidige tijdsbesteding. Dit doe ik aan de hand van een dagboek. Zo schrijf ik een week lang op het einde van elke dag op hoe mijn dag eruit zag. Dit is een gemakkelijke manier om te zien waar al je tijd naartoe gaat.

Hieronder vind je mijn tijdsdagboek van de voorbije week:

Maandag:
8u – 17u: Werken
18u – 19u: Samen eten (mijn man heeft gekookt – heerlijk!)
19u30 – 22u: Werken

Dinsdag:
8u – 17u: Werken
17u – 22u: Buiten spelen met Nina en samen eten. Wanneer Nina slaapt brengen we de rest van de avond gezellig met twee door in de tuin

Woensdag:
9u – 11u: Met Nina naar de winkel en op bezoek bij een vriendin
11u – 12u: Buiten spelen met Nina (in het zwembadje – zalig met dit weer!)
13u – 15u: Mijn zus en haar vriend komen lunchen (Nina doet haar middagdutje)
15u – 17:30u: Poetsen
18u – 20u: Frietjes eten bij mijn ouders
20u – …: Nina slaapt. Hallo Netflix

Donderdag:
9u – 16u: Werken
17u – 20u: BBQ bij mijn schoonfamilie
21u – …: Terug thuis kijk ik wat TV

Vrijdag:
8u – 17u: Werken
20u – …: Na het eten heb ik opnieuw een date met Netflix

Zaterdag:
10u – 14u: Een vriendin komt brunchen en onze kinderen spelen buiten
14u – 17u: Werken (tijdens Nina haar middagdutje)
18u – 21u: BBQ in onze tuin
21u – …: We kijken samen naar een film

Zondag:
10u – 13u: Op babybezoek bij vrienden
13u – 17u: Samen naar ‘t stad. We gaan naar een fototentoonstelling (niet zo evident met een peuter) en kuieren wat rond
20u – ….: Ik sluit de week helaas af met veel hoofdpijn, dus kruip na het eten op tijd in bed

Terugblik

Als ik terugkijk op de week zie ik een mooie mix tussen werk en privé. Ik vind het fijn om te zien dat ik veel tijd kan doorbrengen met mijn gezin, familie en vrienden. Want dit geeft me energie.

Wat me wel opvalt is dat ik toch vaker tv kijk dan ik dacht (ik geef het toe, Netflix is lichtjes verslavend). Deze week heb ik ongeveer 10 uur voor de televisie doorgebracht. Ik heb zeker niet de intentie om Netflix volledig uit mijn leven te schrappen – zeker als ik ’s avonds te moe ben om iets anders te doen, kan ik hier echt wel van genieten (en ik wil ook wel weten of Michael en Lincoln uit die gevangenis geraken).

Wat zou jij doen?

Ik neem me voor om mijn tv-tijd met de helft te reduceren. Mooi, ik heb plots vijf uur per week extra tijd gecreëerd! Ik wil deze uren bewust voor mezelf inzetten. Ik klaag soms dat ik te weinig tijd heb om te lezen. Deze extra uurtjes wil ik graag daaraan besteden.

Wat fijn. Gewoon door deze oefening te doen heb ik bijna een halve dag per week extra tijd gekregen.

Heb jij ook het gevoel dat je te weinig tijd hebt? Hou dan ook eens een tijdsdagboek bij.
Wat ga jij doen met jouw extra tijd?

tijdsdagboek

Download mijn gratis e-book:

In 5 stappen naar meer flow

Sinds ik werk als coach, ervaar ik bijna elke dag flow. Ik ga helemaal op in wat ik doe, net omdat ik doe wat echt bij me past. Wil ook jij graag meer flow ervaren in je leven? Download dan zeker dit gratis e-book.